onsdag 14 oktober 2009

9 veckor

Japp, i morgon fyller dom 9 veckor och då ska vi fara till veterinären. Det blir första gången som dom kommer att vara borta från mamma Astrid. Jag minns så väl när jag skulle vaccinera min första kull vid 9 veckor. I den kullen var dom 5 st, Orkideé kullen. Jag packade in alla kattungar plus Astrid i en transportbur. Det kändes bäst så, att dom inte skulle behöva vara ifrån sin mamma. Det är bara ett kort tag jag vet.....Senare, efteråt hörde jag mig för hur andra uppfödare brukade göra och svaret var enigt, lämna mamman hemma! Jaja, jag är väl en hönsmamma men kullen efter fick åka ensamma och det gick bra ;) Astrid verkade inte ha saknat dom så mycket när vi kom hem =)
Eftersom det är fullt upp jämt och blir fullt upp i morgon så hinner jag inte fota 9 veckors bilderna på den rätta dagen så det blev idag. Den här gången blev jag faktiskt ganska nöjd. Trollisarna satt hyffsat still *harkel* Mest nöjd blev jag med bilden på Topas som alltid annars ser så busig ut på ögonen. Idag var han lite seg och resultatet blev bra tycker jag!



Tänkte öva mig inför den kommande gruppbilden på kullen. Ähum, ja, det är nog väldigt bra att jag övar för det gick åt skogen *haha* Resultatet ser ni nedan, Diamant ser helt Galen ut =)





Ja, som ni förstår så ska jag ta om den bilden ;)
Såg på Ragdollklubbens hemsida att det inte blir något KM. Jättetråkigt tycker jag. Hade inte anmält någon katt dock men har sett fram emot att få åka och titta på en hall med bara raggisar. Förra årets KM var jättetrevligt.
Har hört ifrån Opals matte att han kommer nog inte att heta Musse utan det lutar nog åt Keso. Fint namn tycker jag. Passar bra också eftersom han är så vit.

Idag har det snöat här hemma!! Hjälp, är vintern redan på intågande!!Det känns för tidigt med snö. För min del räcker det om det snöar runt jul sen kan det töa bort och bli vår. Gillar inte vintern som ni förstår. Jag hatar att frysa och vara burrig! Här hemma tänder jag brasan varje kväll och ett helt gäng med värmeljus, så mysigt och varmt mmmmmmmmm. Tyvärr så brukar mina kära krukväxter lida av värmen och få ohyra. Ser jag att dom har fått det så åker dom genast i soporna, blä! Har faktiskt lämnat ett olivträd till min mamma för övervintring. Hon har ett perfekt uterum som gjort för olivträd, det är ljust och så blir det inte kallare än plus fem grader. Det är lite si och så med hennes vattning så jag får kika till det ibland =) Tur att hon inte läser min blogg *hihi*

Ha en mysig kväll!
Kram M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar