tisdag 20 juli 2010

Skansen

Igår var vi på skansen och det var kanontrevligt. Det är ju så stort och slukar så mkt folk så man får aldrig känslan av att man behöver trängas som på Grönan. Dom djur vi såg låg mest och slappade i värmen, som tex brunbjörnarna som hade intagit en skön stil!





Förutom djuren njöt vi av dom vackra miljöerna med dom faluröda timmerhusen och gröna små sjöar.





Vi besökte även lill-skansen. Där hade dom en innätad "gård" med tre kattungar som inte var äldre än 7-8 veckor. På nätet satt lappar där det gick att läsa att kattungarna hade hittats i en kartong på ett bygge i Sollentuna. Usch, jag blir så arg och ledsen när jag läser sådant. Tur i oturen så hade katthemmet en kattmamma med egna ungar som tog emot dom nya ungarna så dom också fick di. Det hängde en insamlingsbössa på nätet som var fullproppad med pengar så jag fick verkligen trycka ner min sedel. Bra att folk skänker pengar men dom skulle hänga upp fler bössor om dom nu inte har möjlighet att tömma bössorna så ofta.

Förutom kattungarna så var, läs och häpna, en sköldpadda den mest aktiva på lill-skansen. Han hade verkligen fått upp farten när han "sprang" runt i sin hage *hihi* så söt!





Besöket avslutades med ett varv förbi ett litet torg där dom bla har godisförsäljning på gammeldagsvis med smågodis i stora burkar så man får peka och välja. Allt lades i en vacker pappersstrut!



Kram M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar