tisdag 2 september 2014

Ingen stamtavla = hus/bondkatt

På förekommen anledning så tar jag upp det IGEN!

Senast igår var det en tjej på facebook som ville omplacera sin ragdoll, det stod i texten att katten inte har någon stamtavla Men föräldrarna har. Jag skrev och förklarade att hon har en huskatt och inget annat. Då fick jag svaret, föräldrarna har stamtavla och att hon kunde visa kopior. Hon verkade gullig så det var inte så att hon försökte lura någon. Hon skrev också att hos försäkringsbolaget agria är katten raggad som ragdoll.

Köper DU en raskatt så betyder det att katten har stamtavla. Det spelar ingen roll att föräldrarna har stamtavlor utan alla katter som är renrasiga har en egen stamtavla!

Har katten ingen stamtavla så räknas den som hus/ bondkatt och ingenting annat. Sen vad du säger till agria eller något annat försäkringsbolag har heller ingen betydelse! DU kan inte själv registrera din kattunge hos SVERAK för att på så sätt få en stamtavla utan det kan bara uppfödaren göra!

RASKATT = STAMTAVLA!

Se också till att få med stamtavlan från tex SVERAK när du hämtar katten så att du inte blir lurad. DÅ ska kattungen också var besiktad inim en vecka, vaccinerad två ggr och chipmärkt.

Nu ska jag inte tjata mer om detta men det är så trpkigt när filk blir lurade  =(

Kramar Maria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar