torsdag 11 februari 2010

Gulliga historier

För ett par år sedan så läste jag i en veckotidning om en gammal man som levde sitt liv med en katt. Dom hade tjugo lyckliga år tillsammans sedan flyttade katten av naturliga själ till himlen =( Mannen sörjde sin vän väldigt mycket och sparade askan efter sin älskade vän i en urna i hemmet. Alla mannens vänner visste hur mycket han älskade sin katt. Ett par år efter kattens död var det mannens tur att tacka för sig här på jorden. När det var dags för mannens jordfästning så tog hans vänner med askan från katten och lade den på mannens kista så att dom fick begravas tillsammans =) *Snyft* Jag blev så rörd när jag läste detta.

Idag på lunchen läste jag en rolig insändare i en veckotidning.
Det var en dam som hade en katt. Grannen hade kommit över med sik till katten som hade blivit över efter fisketuren. Damen lade upp fisken på en tallrik och katten slickade lite på fisken. Sedan tog katten fisken en efter en och bar in dom till vardagsrummet och la dom fint i en hög på finmattan. Sedan gick hon nöjd och lade sig för att sova i favoritfotöljen. Damen tyckte inte att det var så lyckat att placera alla fiskarna på hennes finmatta så hon bar ut dom till matskålen igen.

Efter kattens tupplur så hoppade hon ner och tittade förundrat på mattan där fiskarna hade legat, sedan gick hon ut i köket och tittade länge på fiskarna i matskålen. Nu kommer berättarens poäng som visar på att katter är minsann precis lika kloka som hundar. Katten tar den ena siken efter den andra och biter av huvudet på dom innan hon lämnar dom på fatet och traskar ut från köket!!! *haha*
Helt underbart!!!!

Kram M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar